14 May 2007

да композираш

Нощта на музейте в София беше в събота. По-скоро приятно преживяване, от колкото неприятно. Нищо особено невероятно, изключвайки инсталацията на Антони и Георги Райжекови. Огромна сюреалистична картина. Заставаш срещу нея със слушалки на главата, а микрофонът към тях играе ролята на дистанционно (всичко е в инфрачервените лъчи). Поглеждайки към всеки един инструмент от картината чуваш как той звучи. Ставаш композитор поне за пет минути. При това никога не се получава мелодия в дисхармония. Ти наистина си бил добър композитор.

В събитието ми направи приятно впечатление присъствието на много млади хора, които с подчертан ентусиазъм говореха за случващото се около тях и даваха идеи за нови и нови неща.

Единствения минус, който намерих бе разпокъсаността на отделните части. Но това може би е с цел да се запълни предоставеноето време максимално.. другата година повече участници! С удоволствие отново там.

3 comments:

Anonymous said...

umm excuse my French, но мислех че въпросната нощ се състои тази вечер-18 Май. Или в София сме преварили Пловдив и Варна със седмица? Ако е така още има време да наваксаме с Пловдив поне.

Anonymous said...

В събота беше София Ъндърграунд, и беше чудесно събитие, всеки месец трябва да го правят, но няма нищо общо с Нощта на музеите. Нощта на музеите (а не на музейте) е инициатива за популаризиране на посещаването на музеи, и се изразява в това, че музеите стоят отворени през ноща. Много удобно за заети млади хора.

Anonymous said...

Музей - музеи - дали е случайна грешката ви?